top of page
A5660C1E-B903-45E3-984E-E28F771322ED.jpeg

Zingeving in de dag

Pando Network_Sheim_FCZ6843_Corine Zijerveld Fotografie(c)2022.jpg

Het belang van gezelschap

Soms kun je elkaar wel achter het behang plakken, maar familie en vriendschappen geven ons ook het gevoel ertoe te doen. Als we naar elkaar blijven omkijken, oprecht contact maken en interesse tonen dan vormen we bruisende connecties. Een cirkel van sociale contacten om hoogte- en dieptepunten mee te delen en te verwerken.

 

Ja, we zijn meer verbonden dan ooit, maar tegelijkertijd vinden we het steeds lastiger om diepgaande connecties op te bouwen. We herkennen waarschijnlijk allemaal de telefoons die tijdens het eten op tafel liggen of ons midden in een gesprek onderbreken.

Gezamenlijk avondeten zonder televisie of telefoon, genieten van een goed gesprek, of gedag zeggen en een praatje maken met een vreemde. Het zijn deze simpele momenten die ons veel zingeving kunnen geven. De mens is een gezelschapsdier en heeft nu eenmaal behoefte aan contact met anderen.

 

Hoe vind je datgene wat je elke dag een reden geeft om op te staan? Op het eerste gezicht lijkt dit niet de meest voor de hand liggende vraag als het gaat om gezondheid. Maar van zingeving is aangetoond dat het wel 7 extra gezonde jaren aan je leven toe kan voegen.

Iki-wat?

Op het Japanse eiland Okinawa noemen ze het: Ikigai. Wat betekent: de reden waarom ik elke dag opsta. Onderzoek heeft aangetoond dat een duidelijk gevoel van zingeving onze levensverwachting met 7 jaar kan verlengen.

 

In onze maatschappij is de reden dat we opstaan vaak omdat de wekker gaat. Door zingeving te ontdekken in je dagelijkse routine kan je altijd de kracht en motivatie vinden om aan de slag te gaan.

Pando Network_CZF6771_Corine Zijerveld Fotografie(c)2022.jpg
bottom of page