top of page
A5660C1E-B903-45E3-984E-E28F771322ED.jpeg

Gezonde initiatieven

Vanuit Viteylingen is er budget beschikbaar waarmee gezonde initiatieven kunnen worden gefinancierd. Het vitaliteitsbudget zorgt ervoor dat zowel inwoners, als organisaties nieuwe ideeën, evenementen en activiteiten kunnen realiseren. Benieuwd naar wat er zoal tot stand is gekomen? Kijk dan snel verder!

Wandelmaatjes

Wandelen is super gezond voor je en ook nog eens gezellig als je dit samen met een ander kunt doen. Daarom is wandelmaatjes gestart.

Wandelmaatjes is een gaaf initiatief waarbij mensen aan elkaar worden gekoppeld die graag samen willen wandelen. Je kunt een jaarabonnement afsluiten bij wandelmaatjes. Super leuk want dan kan je ook nog eens 4 keer per jaar deelnemen aan de groepswandeling!

Nationale Diabetes Challenge Teylingen

Op 11 mei gaat de Nationale Diabetes Challenge van start!

De Nationale Diabetes Challenge wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. 20 weken lang wordt er iedere woensdagavond korte afstanden gewandeld onder begeleiding van wandelcoaches. Samen met een gezellig groep werk je toe naar de Nationale Diabetes week in September. Samen gaan we de uitdaging aan!

55+ Zingen Gildehof

Zingen het is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens heel gezond. 

Zingen is gezond omdat er tijdens het zingen verschillende stofjes vrijkomen. Stofjes waardoor je een geluksgevoel ervaart, en stofjes waar je rustig en ontspannen van wordt. Ook is zingen goed voor je ademhaling, door de juiste ademhaling komt er namelijk meer zuurstof in je bloed. 

Het leuke is dat iedereen kan zingen!

Aftermovie Vitaliteitsweek

De vitaliteitsweek een groot succes! Deze hele week waren er activiteiten voor jong en oud. Van samen wandelen tot een kickboksinstuif en van gezondheidscheck tot zelf je eigen smoothie fietsen.

Bekijk nu de aftermovie, om te zien hoe deze week was.

De week is afgesloten met de wethouder die een cheque mocht overhandigen vanuit Viteylingen aan het initiatief Wandelmaatjes. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt samen met een aantal mooie organisaties, inwoners, partners en de gemeente. Met als doel vitaliteit op één te zetten in Teylingen!

Sociaal koken

Als er een ding is wat mensen samenbrengt, dan is het wel samen koken en lekker eten! 

Met ondersteuning van Viteylingen start Welzijn Teylingen binnenkort het project ‘Sociaal Koken’! Onder leiding van een echte chef wordt er samen gekookt in de kookstudio van de Spelewey om een heerlijke gezonde maaltijd op tafel te zetten. Sociaal Koken is er voor iedereen! Liever niet koken? het is ook mogelijk om aan te schuiven en mee te eten. 

Lijkt dit je leuk? Houdt de website van Welzijn Teylingen in de gaten voor meer informatie! 

Schminken

Viteylingen steunt een aantal mooie initiatieven die Sassemers, Warmonders en Voorhouters gezonder maken. Een voorbeeld van een zo’n initiatief, is de Schminkcursus van De Toverkist. 

Bij schminken denk je meteen aan vrolijkheid, lachende kinderen en een leuke dag! Schminken brengt positiviteit en met die reden is Anne van der Deijl van de Toverkist het programma: ‘Schminken als onderdeel van sociale verbinding’ begonnen. Deze cursus brengt veel meer dan schminken alleen, het biedt ook een leuke laagdrempelige manier om anderen te leren kennen.

Sportinstuif kerstvakantie: sport

Sporten en dansen, afgelopen kerstvakantie konden de kinderen uit Voorhout, Sassenheim en Warmond meedoen met de sport- en dansinstuiven gegeven door Stichting De Combibrug

Bij de sport- en dansinstuiven konden de kinderen samen buiten zijn, uitrazen en lekker bewegen. Wat ons betreft een groot succes! 

Gouwe Ouwe

Gouwe Ouwe is een gezellige muziekmiddag voor ouderen met live muziek uit de jaren '60 en '70. Stichting De Tijdmachine, de organisator van Gouwe Ouwe, wil graag een stukje gezelligheid brengen. Dit is gelukt! Bij de editie waar wij kwamen filmen waren er wel 80 ouderen! De Stichting organiseert de muziekmiddag samen met Fietsmaatjes, Welzijn Teylingen, de gemeente, Zorgpunt Voorhout, de bibliotheek, de biljartvereniging, de Oranjevereniging en de Zonnebloem.

55+ sporten in de Gildehof

De Combibrug zorgt er samen met haar sport-combicoach voor dat ouderen op een leuke manier in beweging kunnen blijven. Zo ook bij De Gildehof. Het was een groot succes. Zoals te zien is vinden de ouderen het geweldig! En dat is heel mooi, want blijven bewegen is goed voor onze gezondheid!

bottom of page